TEMA Vakfı Bölgesel Gönüllü Toplantısı, 4 Mayıs 2013 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve Genel Müdür M. Serdar Sarıgül ile 17 ilden, 250 TEMA İl Temsilcisi, Gönüllü Sorumlusu, Genç TEMA, gönüllüler Mardin Movapark AVM Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Etkinlik, Mardin İl Temsilcisi Kemal Aktürk’ün hoş geldin konuşması ile başladı. Aktürk, “Adana, Ağrı, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Mardin illerinden gelen TEMA’nın çok değerli gönüllülerini Mardin’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hepimiz adına ifade etmek isterim ki biz TEMA Gönüllüleri, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için var gücümüzle yaşam üreten topraklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasında gönüllülere seslenen TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “TEMA gücünü gönüllülerinden alan bir halk hareketidir. Temsilcilerimiz, Gönüllü Sorumlularımız, Genç TEMA’larımız, Minik TEMA’larımız ve sayıları 470 bine ulaşan Gönüllülerimiz, TEMA’nın sahip olduğu en önemli varlıklardır” dedi. Ataç şöyle devam etti: “20 yılda gönüllülerimiz ve destekçilerimizle birlikte çok şey başardık, ama doğa için yapacak daha çok işimiz var. Bunun için de daha çok gönüllüye ve daha çok destekçiye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA’da buluşmaya ve gönüllü olmaya davet ediyorum” dedi.

TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül ise konuşmasında dünyanın gönüllülere her zamankinden çok ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Her yıl dünyanın ekolojik kapasitesinin bir buçuk katını tükettiğimizi belirten Sarıgül, “Her gün bir başka çevresel felaketin önlenmesi için gönüllülerimizin destekleri ile mücadele ediyoruz. Çünkü, TEMA Vakfı olarak her şeye rağmen umudun var olduğuna, gelecekte adil ve sürdürülebilir bir yaşamın mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi.

Etkinlikte bölgenin ve ülkemizin çevresel sorunları ile mücadele yöntemleri ele alındı. Toplantı, Vakıf ve Temsilcilerin faaliyetleri ile ilgili bilgi, fikir ve öneri paylaşımlarının yapıldığı Gönüllü Forumu ve konser etkinliği ile sona erdi.

Toprak Yaşamdır                                                                                           TEMA Vakfı