Özel Sektör ve Sivil Toplum Kuruluşları arasında yürütülen en başarılı iş birliği örneklerinden biri olan Maximum TEMA Kart çalışması 2010 yılından beri devam ediyor. Maximum TEMA Kart ile yapılan alışverişlerde İş Bankası TEMA Vakfı’na destek oluyor. Maximum TEMA Şirket Kredi Kartı ile kurumların yaptıkları harcamalardan da İş Bankası kanalı ile vakfımıza kaynak aktarılıyor.
Maximum TEMA Kart sahibi olmak için tıklayın.
Maximum TEMA Şirket Kredi Kartı sahibi olmak için tıklayın.
Türkiye İş Bankası iş birliği ile hayata geçirilen, doğaya katkı sunması hedefi ile sadece dijital kart olarak kullanıma sunulan Doğasever MaxiPara Kart, ön ödemeli yapısıyla karta yüklenen tutar kadar harcama imkânı sağlıyor. Doğasever MaxiPara Kart kullanıcılarının yaptığı alışverişlerde İş Bankası, TEMA Vakfı’nın başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları koruma faaliyetlerine destek oluyor.
Doğasever MaxiPara Kart ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.
Türkiye İş Bankası iş birliği ile hayata geçirilen Geleceğe Orman’la, banka müşterileri İşCep uygulaması üzerinden çevreye duyarlı bankacılık işlemleri ve günlük aktivitelerinde karbon ayak izini azaltan işlemleri ve aktiviteleri tercih ederek karbon puanı kazanıyor. Kazanılan puanlar belirli bir miktara ulaştığında İş Bankası tarafından müşterilerinin adına TEMA Vakfı aracılığıyla 1 fidan dikiliyor. 5 farklı sahada oluşturulan Geleceğe Orman sahalarıyla birlikte 242.500 fidan toprakla buluştu.
Türkiye’nin ilk “çevreye yatırım fonu” olma özelliğini taşıyan İş Portföy TEMA Değişken Fon’dan elde edilen gelirler ile TEMA Vakfı’nın doğa koruma çalışmaları destekleniyor. Birikimlerini uzun vadede değerlendirmek isteyen, çevreye duyarlı, doğaya sahip çıkan ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyenlere yatırım olanağı sağlıyor. Ayrıca bu fonda yapılan bireysel yatırımlar, İş Bankası’nın sürdürülebilir bir gelecek hedefinin ürünü olarak hayata geçirdiği Geleceğe Orman uygulamasında karbon puan biriktirerek karbon ayak izini azaltan ve yatırımcı adına İş Bankası’ndan TEMA Vakfı’na fidan bağışlanan bir iyilik hareketine de katkı sağlıyor.
KAFT iş birliği ile tişörtler fidana dönüşüyor. 2020 yılında KAFT ile gerçekleştirdiğimiz Planterra isimli tasarım tişört projesinin ardından, gelirleri TEMA Vakfı’na bağışlanmak üzere insan doğa ilişkisi konulu 3 yeni tasarım hazırlandı. Tasarımlar hazırlanırken ‘’Uzun bir tatilden döner gibi döndü geyikler, ağaçlar, kuşlar ve yaşamına müdahale ettiğimiz tüm canlılar. Evin tapusu bizimdi, ama gezegen onlara aitti.’’ hikayelerinden yola çıkıldı.
‘’Çocuğum İçin BES Bireysel Emeklilik Planı’’ kapsamında elde ettiği gelirin bir kısmını TEMA Vakfı’na bağışlayan Anadolu Hayat Emeklilik, Vakfımızın ortaokul ve lise kademesindeki çocuk ve gençlerin ekolojik okuryazarlık becerilerinin güçlendirilmesi amacıyla yürüttüğü doğa eğitimi çalışmalarına katkı sağlıyor.
Help Steps iş birliği ile adımlar bağışa dönüşüyor. 2021 yılından bu yana adımları iyiliğe dönüştüren ilk sağlık ve sağduyu uygulaması Help Steps uygulaması üzerinden TEMA Vakfı’na adımlarınızı bağışlayabilir ve doğa koruma alanındaki çalışmalarımıza destek olabilirsiniz.
2022 yılında başlayan iş birliğimiz çerçevesinde, PAPARA uygulamasında yer alan hesabınız üzerinden, TEMA Vakfı’na tek seferlik veya düzenli bağış yapabilir, dilerseniz Papara Card'ınız ile yaptığınız harcamalarınızı yuvarlayarak da doğa koruma çalışmalarımıza destek olabilirsiniz.
Türkiye İş Bankası'nın kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle, 2023-2028 yılları arasında Türkiye İş Bankası, Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğiyle yeniden hayata geçirilmesi planlanan 81 İlde 81 Orman Projesi, ülkemizdeki ormanlık alanları çoğaltarak doğayı korumak ve toplumda çevre bilincini artırmayı amaçlıyor. Proje ile 81 ilde, 5 yıllık sürede 2 milyon 200 bin fidan toprakla buluşturulacak.