TEMA Vakfı'nın kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği faaliyetler MOST Production tarafından organize edilen Andrea Bocelli konseri ile taçlandırıldı. Dünyanın en sevilen tenorunu müzikseverler ile buluşturan konser kapsamında TEMA Vakfı'nın 20. yılı da kutlandı. TEMA Vakfı kurucuları Hayrettin Karaca ve A.Nihat Gökyiğit'in de katıldığı konserde Andrea Bocelli'ye konuk şef Marcello Rota 'nın yönetimindeki 102 kişilik Tekfen Filarmoni Orkestrası ile 60 kişilik IDSO Korosu eşlik etti. Bilet satışlarının 3 hafta öncesi tükenen konseri 9.300 kişi seyretti.

Andrea Bocelli, konserde kendisine TEMA Vakfı tarafından hediye edilen broşu taktı. Broş, Vakfın gönüllülük felsefesini temsil eden melek ikonundan esinlenerek Bocelli'ye özel olarak Nakkashgah - Ali Gürşen tarafından tasarlandı.

Birinci bölümde Andrea Bocelli soprano Paola Sanguinetti ile düet yaptı. Konserin ikinci bölümünde Türkiye'nin sevilen ses sanatçısı Sıla, Andrea Bocelli ile Avrupanın önde gelen bandeneon üstadı Mario Stefano Pietrodarchi, Edith Piaf'ın "La vien Rose" adlı şarkısını birlikte seslendirdiler. Konserin finalinde Andrea Bocelli İtalyan şarkıcı Ilaria Della Bidia ile "Canto Della Terra"yı seslendirdi.

Konserde Yiğit Özşener'in oyunculuğunu üstlendiği TEMA Vakfı'na ait filmin ilk gösterimi de yapıldıGönüllülüğe çağrı yapan filmde emeği geçen herkes TEMA Vakfı'na gönüllü olarak destek verdi. TEMA Vakfı'nın yıllardır gerçekleştirdiği mücadeleyi daha da güçlendirmek için hayatı savunan herkesi gönüllü olmaya davet ettiği filmde ünlü oyuncu Yiğit Özşener rol aldı. Filmde TEMA gönüllüleri Özşener'e eşlik etti.

Filmin yönetmen koltuğunda 7 Mart'ta vizyona girecek Silsile filminin de yönetmenliğini üstlenen Ozan Açıktan oturdu. Kreatif Direktörlüğünü Murat Yılmaz'ın yaptığı, senaryosunu Alper Canıgüz'ün yazdığı filmin çekim, prodüksiyon ve post prodüksiyon sürecinde emeği geçen tüm ekip TEMA Vakfı'na gönüllü destek verdi. Filmin prodüksiyonu PToT Film, post prodüksiyonu Burak Doğan, müziği ise Jingle House tarafından yapıldı. Filmde kullanılan tüm fotoğraflar ise Atlas Dergisi tarafından sağlandı.

Anadolu topraklarını bir cennet olarak ifade eden filmde, Türkiye'nin 7 bölgesinden doğa ve doğal hayat fotoğraflarından oluşan bir Türkiye haritası tasarlandı. Önemli olanın bu toprakları korumak olduğunun altının çizildiği filmde, tabiat harikası bu ülkeyi gelecek nesillere bırakabilmek için TEMA gönüllüsü olmaya çağrı yapılıyor.

TEMA Vakfı Filmini İzlemek İçin Tıklayınız...

TEMA Vakfı Filmi Künyesi:

1. Kreatif Ajans : Terapi
  2. Kreatif Direktör : Murat Yılmaz